Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada se iznenađenju

Pusić: Njemačka i Danska mogle bi ratificirati naš sporazum u svibnju

Vesna Pusić
Petar Glebov/PIXSELL
22.04.2013.
u 12:24

Njemačka i Danska dvije su posljednje države koje to još nisu učinile. – Možda završi cijeli proces već u svibnju i možda nećemo morati čekati do lipnja – kazala je Pusić nakon dolaska na sastanak ministara vanjskih poslova EU u Luksemburgu

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić najavila je da bi Njemačka i Danska mogle ratificirati naš pristupni sporazum Europskoj uniji već u svibnju.

Njemačka i Danska dvije su posljednje države koje to još nisu napravile. – Ratifikacija ide "sve po redu". Možda završi cijeli proces već u svibnju i možda nećemo morati čekati do lipnja – kazala je Pusić nakon dolaska na sastanak ministara vanjskih poslova EU u Luksemburgu.

"Dogovor Srbije i Kosova je povijesni trenutak za regiju"

– Tome još predstoje odluke u te dvije države koje još nisu ratificirale sporazum. Nadam se da ćemo imati i to pozitivno iznenađenje – kazala je Pusić.

Ministrica se osvrnula i na postignuti sporazum između Srbije i Kosova. – Mislim da je to za regiju, ne samo za Srbiju i Kosovo povijesni trenutak i vrlo važno za budućnost i stabilnost svih nas – rekla je Pusić.

>>Europski parlament: Hrvatska je spremna za ulazak u EU 1. srpnja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije